Dva policajca ubijena nakon što se autobus s imigrantima zabio u njihov auto

Foto: Ivan Yanev

Dva bugarska policajca ubijena su rano u četvrtak dok su pokušavali zaustaviti autobus s imigrantima koji su ilegalno ušli u zemlju, rekao je visoki dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova.

Incident se dogodio u 5 ujutro u gradu Burgasu na Crnom moru nakon što se autobus odbio zaustaviti na dvije uzastopne granične policijske točke, rekao je Stanimir Stanev novinarima.

Autobus turskih registarskih oznaka prevozio je 47 imigranata čija nacionalnost nije objavljena. Autobus je ušao u stambenu četvrt kada su policajci zaustavili svoj automobil preko ceste ispred njega. Autobus je udario u policijsko vozilo, zatim je prešao preko njega prije nego što je udario u autobusnu stanicu.

Dva policajca u automobilu ubijena su na mjestu. Nema drugih ozljeda, a istraga o slučaju je pokrenuta.

Do sada nije podignuta optužnica protiv vozača, ali okružni tužitelj Georgi Chinev nazvao je postupke vozača “svjesnim, namjernim činom”.

Bugarska, balkanska zemlja od 7 milijuna stanovnika, nalazi se na glavnoj ruti imigranata s Bliskog istoka i Afganistana prema Europi. Samo mali broj njih planira ostati u najsiromašnijoj članici EU, koristeći Bugarsku umjesto toga kao tranzitni koridor na putu prema zapadu.