Egipatska pop-pjevačica završila u zatvoru zbog video spota (Video)

Egipatski sud zatvorio je pop-pjevačicu na dvije godine zbog „sugestivnog” korištenja banane i drugog voća te pojavljivanju u donjem rublju u video-spotu.

Pjevačica Shyma pokrenula je lavinu bijesa u Egiptu, budući je da je predsjednik Abdel Fattah al-Sissi po dolasku na poziciju 2014. uveo nove zakone o „moralu”, kako bi suzbio bilo kakve neumjesne i neprimjerene načine javnog izražavanja.

Nisam mislila da će se sve ovo dogoditi i da ću biti podvrgnuta tako oštrom napadu od svih kao mlada pjevačica … koja je od malih nogu sanjala da bude pjevačica,” napisala je u Shyma u obrisanoj objavi na Facebook-u.

Zanimljivo, Shymi je egipatski savez glazbenika zabranio i nastupe.

Sadržaj video-spota štetan je za egipatsko društvo,” izjavio je zastupnik Jalal Awara u vrijeme objave video-spota. „Protiv promotora ovakve nestandardne umjetnosti treba postojati oštar stav.

Shaima Ahmed, „Shyma” uhićena je 18. studenog, a njeno suđenje započelo je u Kairu 28. studenog, gdje se izjasnila krivom na optužbe za „poticanje razvratništva i stvaranja videa koji šteti javnom moralu.

Shyma je izjavila kako ju je na provokativne poze naveo režiser video-spota, koji je bez njenog znanja ubacio „neželjene” scene. Zbog te činjenice, on je također dobio istu kaznu, a oboje će morati platiti i novčanu kaznu.

Danas je postalo očito da mnoge pjevačice svoju publiku pokušaju privući prvenstveno svojim izgledom, čime se nerijetko pokušava prikriti manjak glazbenog talenta i sposobnosti. Premda je zatvorska kazna neprimjerena u ovakvim slučajevima, pitamo se koliko bi u nas bile neke „estradne zvijezde” poznate kada bi se u medijima i na Internetu zbog ovakvih stvari cenzurirali njihovi javni istupi i video-spotovi?

IZVORGulf News Egypt