„Elita“: Pred nosom čuvara ukrao auto IDF-ovog atašea s povjerljivim dokumentima (VIDEO)

Nepoznati muškarac prošlog tjedna ukrao je auto IDF-ovog vojnog atašea, zajedno s prijenosnim računalom na kojem se nalaze povjerljivi dokumenti. Sve to zbilo se pred nosom vozača i čuvara.

Izraelski mediji opisali su incident „sramotnim,“ pri čemu nije navedeno u kojem se točno europskom gradu isti dogodio. Poznato je tek kako se ataše trebao sastati s generalom IDF-a koji je bio u posjeti neimenovanom gradu, prenosi Ynet.

Automobil je bio parkiran ispred ulaza u hotel, pri čemu su čuvar i vozač stajali pored njega na samoj ulici. Iz nepoznatog razloga, automobil je bio upaljen, što je lopovu omogućilo brz i neometan bijeg.

Ipak, automobil je onesposobljen daljinski uz pomoć proizvođača, ali je kasnije otkriveno kako su iz auta nestali novčanik, dvije uniforme izraelske vojske te prijenosno računalo s povjerljivim podacima, piše The Jerusalem Post.

Službenicima IDF-a zabranjeno je ostavljati prijenosna računala bez nadzora, pa je u ovom slučaju pokrenuta istraga o incidentu.

To nije prvi takav slučaj. Godine 2016., šef kadrovskog odjela IDF-a, general Hagai Topolansky, morao je dati ostavku nakon što mu je ukradeno prijenosno računalo s povjerljivim informacijama.

Godinu dana ranije, zapovjednik topništva Ilan Levy otpušten je iz službe nakon što mu je ukraden automobil u kojem su se također nalazili povjerljivi dokumenti. Iste je na Zapadnoj obali kasnije pronašla izraelska obavještajna služba Shin Bet.