Erdogan: Europljani više neće moći mirno šetati ulicama

Foto: Murad Sezer / Reuters

Ako Europa nastavi na ovaj način, niti jedan Europljanin bilo gdje u svijetu neće moći sigurno hodati ulicama. Mi, kao Turska, pozivamo Europu da poštuje ljudska prava i demokraciju“, izjavio je turski predsjednik Erdogan obraćajući se novinarima u Ankari.

Turski predsjednik poručio je prijetećim tonom da Europljani više neće moći mirno šetati ulicama ako Europska Unija nastavi aktualnu politiku prema Turskoj.

Turska diplomacija našla se u žestokom ratu riječima s nekoliko zemalja Europske Unije koje su u svojim zemljama zabranile političke skupove koji daju podršku turskom ustavnom referendumu predviđenom za travanj.

Erdogan je nedavno počastio nizozemske i njemačke vlasti epitetima poput „nacistički ostaci“ i „nacistička politika“, nakon što su vlasti odbile dati dozvolu turskom ministru da održi govor na skupu podrške Erdoganu u Rotterdamu, te dozvolu za održavanje slilnih skupovima u njemačkim gradovima.

Govornici su trebali promovirati nadolazeći referendum o ustavnim promjenama koje bi znatno povećale Erdoganove predsjedničke ovlasti.

Izvor: RT, Tribun