Erdogan obećaje: „Odrubit ćemo glave tim izdajicama“

Turski predsjednik Erdogan javno je u obraćanju naciji obećao da će „odrubiti glave izdajicama“, prilikom obilježavanja godine dana od propalog pokušaja vojnog udara u toj zemlji.

Erdogan je oduševljenom mnoštvu rekao da prošlogodišnji pokušaj njegovog svrgavanja „nije bio prvi napad na našu zemlji, a neće biti ni posljednji“.

Točno pred godinu dana, u ove sate, odigrao se izdajnički pokušaj“, rekao je osvrćući se na propali vojni udar i kasnije terorističke napade. „I stoga znajte, odrubit ćemo glave tim izdajicama“, zaključio je turski predsjednik ne precizirajući kome bi sve prema njegovom mišljenju trebala pasti glava.

Nedugo nakon propalog vojnog udara pojavile su se indicije i teorije da se zapravo radilo o insceniranoj situaciji od strane aktualne vlasti s ciljem diskreditiranja vojske i uvođenja izvanrednog stanja, nakon čega je uslijedio politički i profesionalni progon desetaka tisuća ljudi u toj zemlji.

No naravno, to su ipak samo nagađanja, zar ne? Jedino što je sasvim sigurno, jest da je u cijeloj situaciji politički profitirao najviše sam Erdogan.

Autor: Tribun