Erdogan poručio djevojčici: „Ako umreš kao mučenica, slavit ćemo te“

Foto: DHA

U bizarnom činu propagande, pripremajući narod na mobilizaciju, turski predsjednik pozvao je prilikom svog govora djevojčicu iz publike na pozornicu i javno ju pokušao uvjeriti da će primiti sve državne počasti ako pogine u ratu.

Ovaj pomalo čudan i kontroverzan događaj zbio se prilikom Erdoganovog govora na regionalnom kongresu vladajuće stranke u južnoj provinciji Gaziantep. Turski predsjednik iskoristio je priliku da poveća potporu turskoj intervenciji u Siriji, usmjerenoj protiv kurdskih militanata.

U jednom trenutku, djevojčica koja koja se nalazila u publici, noseći dječju vojnu uniformu turskih specijalnih postrojbi, zapala je za oko Erdoganu, te ju je pozvao na pozornicu.

Vidite što to imamo ovdje“ Djevojčice, što radiš tu? Ovdje imamo vojnikinju, a one ne plaču“, kazao je Erdogan očito s namjerom da umiri djevojčicu kojoj je bilo nelagodno zbog pozornosti publike.

Ima i tursku zastavu u džepu. Ako pogine kao mučenica, pokrit ćemo ju tom zastavom, ako je volja božja. Ona je spremna na sve, zar ne?

Djevojčica je samo potvrdno odgovorila, te je nakon toga sišla s pozornice. Ovaj bizaran događaj popraćen je klicanjem publike i pozivima „Vođo, odvedite nas u Afrin!“

IZVORRT