Erdogan poručio turskoj dijaspori: „Vi ste budućnost Europe, imajte petero djece, a ne troje“

Pakistani students of the Pak-Turk International school chant slogans during a protest against the deportation of their teachers, in Islamabad, Pakistan, Friday, Nov. 18, 2016. Pakistan's order for 400 Turkish nationals, mostly schoolteachers and their families, to leave the country within 72 hours. They have petitioned a court against the move, and the students have held protests. (AP Photo/Anjum Naveed)
Foto: AP Photo/Anjum Naveed

Turski predsjednik Erdogan poručio je Turcima koji žive u europskim zemljama da „imaju petero djece“, te da su oni „budućnost Europe“.

Erdogan je u nekoliko navrata optužio zemlje članice EU da se ponašaju poput nacističke Njemačke, te da diskriminiraju Turke.

Ovim putem poručujem svojim građanima, kao i braći i sestrama u Europi… Obrazujte svoju djecu u boljim školama, pobrinite se da vaše obitelji žive u boljim područjima, voze se u najboljim autima, stanuju u najboljim kućama. Imajte petero djece, a ne troje. Vi ste budućnost Europe.

To je najbolji odgovor bezobrazluku kojem ste izloženi, zavisti i nepravdi“, rekao je Erdogan.

Oko 2,5 milijuna turskih građana koji žive u Europi, imaju pravo glasa na izborima u Turskoj. No, pored toga, više milijuna Turaka živi u Europi koji nemaju tursko državljanstvo.

Erdogan, koji je inače otac četvero djece, već je ranije pozivao žene u Turskoj da imaju barem troje djece kako bi pomogle u povećanju turske populacije.

Izvor: Breitbart