Turska želi da SAD povuku svoje trupe iz drugih zemalja u regiji, slično onome kako su se povukle iz Afganistana, izjavio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan odgovarajući na pitanje CBS News. Erdogan je posebno imenovao Siriju i Irak kao dvije zemlje u kojima bi Washington trebao prekinuti svoju vojnu prisutnost prema njegovom mišljenju. Turski predsjednik je sugerirao da bi takav potez promicao mir u regiji.

Naravno, da imam izbor koji bih imao, želio bih da izađu iz Sirije i Iraka. Baš kao što su se povukli iz Afganistana. Jer ako ćemo služiti miru diljem svijeta, više nema smisla ostati u tim dijelovima svijeta. Možemo jednostavno pustiti te ljude, ostaviti ih da vladaju sami sobom.

Na pitanje voditelja CBS -a je li Erdogan ikada pokrenuo pitanje mogućeg povlačenja iz Sirije s američkim predsjednikom Bidenom, turski predsjednik je rekao da o tome nije bilo govora kad su se sastali u Bruxellesu. Erdogan je dodao da su se on i Biden u svojim razgovorima uglavnom fokusirali na Afganistan.