Europska komisija objavila je da će za „pomoć“ ilegalnim imigrantima u BiH dati 3.5 milijuna eura.

Prema pisanju bh. medija, u Unsko-sanskom kantonu nalazi se navodno oko 1.700 imigranata bez smještaja i potpore. Od toga se na području nekadašnjeg prihvatilišta Lipa nalazi 900 imigranata. Ostatak je navodno smješten na raznim otvorenim prostorima kantona.

Kamp Lipa je nedavno izgorio u požaru, a za izazivanje tog požara sumnjiči se imigrante koji su se naknadno uputili u Bihać tražeći nekakvu „pravdu“ od tamošnjih vlasti.

Novac poreznih obveznika Europe tako bi trebao imigrantima osigurati navodno toplu odjeću, hranu, potrepštine i zdravstvenu zaštitu.

EU je u travnju 2020. dala već 4.5 milijuna eura za imigrante u BiH, čime se ukupna svota popela na 13.8 milijuna eura od 2018. godine.

Podsjetimo, ilegalni imigranti u BiH su došli dobrovoljno, prethodno prošavši više sigurnih zemalja EU. Samim time nije riječ ni o kakvim žrtvama progona, rata ili siromaštva, već naprosto o skupu takozvanih „ekonomskih imigranata“ u želji za lagodnim životom na grbači poreznih obveznika zemalja s visokim standardom.

Nepojmljivo je stoga vidjeti da se samoizazvana „humanitarna kriza“ uopće može dodatno financirati, no takva praska traje već godinama u EU.