Vlasti EU žele uložiti enormnu svotu novca poreznih obveznika s ciljem da dobiju titulu „prvog klimatski neutralnog kontinenta“. Za taj bizarni iracionalni cilj namjerava se utrošiti oko 95.7 milijardi eura, prenosi Europaportalen.

Dok kontinenti poput Azije i Afrike predstavljaju vodeće svjetske zagađivače po praktički svim vrstama otpada, jureći kao što većem tehnološkom razvoju, EU većinu novca troši u programe koloniziranja Europe i – klimatsku histeriju.

Najnoviji biser europskih lidera tako je želja da Europa postane prvi kontinent na zemlji koji navodno neće ovisiti o fosilnim gorivima, pa navodno neće imati štetnog utjecaja na okoliš.

Za takav megalomanski iracionalni cilj EU namjerava utrošiti 95.7 milijardi eura kroz 7 godina, kako bi se zemljama ovisnim o ugljenu, poput Poljske, olakšao tranzicijski put.

Ova ideja iduće godine će biti unesena i u „Europski klimatski zakon“ prema kojem će se Europa učiniti „klimatski neutralnom“ do 2050. godine.

Europski Zeleni sporazum s jedne strane nudi nađu viziju za klimatski neutralan kontinent do 2050., a s druge, vrlo svrsishodan plan za taj cilj,“ rekla je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Učiniti Europu „klimatski neutralnom“ je toliko veliko kao poslati čovjeka na Mjesec, zaključila je von der Leyen.