EU dala konačni ultimatum Mađarskoj, Poljskoj i Češkoj da prime imigrante u roku od mjesec dana

Objavljeno:

© Getty

Ucjenjivačkim pristupom, Europska Unija dala je Češkoj, Mađarskoj i Poljskoj rok od mjesec dana da počnu prihvaćati imigrante s Bliskog istoka i Afrike ili će se suočiti s pravnim posljedicama, prenosi Breitbart.

Plan o raseljavanju imigranata diljem članica EU na silu je nametnut u rujnu 2015. u Europskom parlamentu, neovisno o tome što misle narodi ili vodstvo država članica.

Veliki broj zemalja istočne Europe posebno se usprotivio ovom planu jer tvrde da za njega nisu glasali, a za imigrantsku krizu okrivljuju vodstvo EU i Njemačku, zbog čega EU već duže vrijeme prijeti sankcijama.

[do_widget id=text-51]

Još uvijek ima vremena da se sve to promijeni i vrati u normalu“, izjavio je povjerenik za migracije pri EU, Dimitris Avramopoulos.

Komisija je zbog svega odlučila poduzeti pravne korake protiv triju zemalja, pri čemu je prekršajni postupak započeo već prošli mjesec kada je EU trima članicama poslala informativno obavijesno pismo.

U njihovom odgovoru niti jedna od ovih članica nije naznačila hoće li prihvatiti određeni broj prijavljenih na svoj teritorij,“ objasnio je Avramopoulos.

Drugi korak ove faze je također obznanjen u pismu trima članicama koje imaju jedan mjesec da odgovore na upit.

Sud pravde Europske Unije ustanovio je da je prisilni plan preseljenja imigranata posve legalan pod zakonom EU. Razlog tome je taj što je za takvu odluku bila potrebna većina glasova, što je dakako donijelo „pravednu“ odluku zahvaljujući brojnosti populacije u Njemačkoj i Francuskoj.

Češka je dosad primila tek 12, dok je Slovačka primila njih 16, a Rumunjska čak 45 imigranata.

Kako smo već pisali, dio imigranata također je prisilno smješten u baltičke zemlje, poput Latvije i Litve. Iz istih zemalja, većina imigranata pobjegla je glavom bez obzira nakon što su shvatili da su tamošnje socijalne naknade mnogo niže od onih u Njemačkoj i Švedskoj. To je potvrdilo da su mnogi bili u pravu kada su dali do znanja da velika većina imigranata nisu doista izbjeglice, već obični ekonomski imigranti u potrazi za što boljim socijalnim naknadama.

Autor: Tribun

Povezani članci

Posljednje objavljeno