EU kuje planove kako oduzeti novac strankama koje ne rade po njezinom diktatu

hem_str

Visokopozicionirani EU parlamentarci kuju plan za promjenom pravila o financiranju stranaka, čime žele „nepodobne“ stranke lišiti EU novca. Osim toga što žele da manje stranke prestanu dobivati EU novac, predlažu i obustavu financiranja svih stranaka koje nisu u skladu s takozvanim „europskim vrijednostima“.

Prijedlog kojeg je sastavio glavni tajnik Europskog parlamenta Klaus Welle traži da stranke imaju barem 22 zastupnika u parlamentu kako bi mogle primati EU novac. Ova mjera bi imala za cilj da male stranke ostanu bez novca, dok bi taj isti novac išao velikim strankama, koje bi samim time imale i više nego sad.

Welle je sastavio taj prijedlog na inicijativu predsjednika Europske pučke stranke, Manfreda Webera, koji se Welleu požalio da „desničarske“ stranke koje primaju EU novac organiziraju anti-EU prosvjede.

Europska pučka stranka je najveća politička grupacija u Europskom parlamentu, kojoj pripadaju i naši HDZ i HSS. Navodno promovira „konzervativne“ i „europske“ vrijednosti…

Welle službeno predlaže da bi stranke trebale imati barem 7 zastupnika u parlamentu kako bi se mogle kvalificirati za EU financiranje, dok je u svom izlaganju išao i korak dalje te je komisiji predložio da se granica podigne na minimalno 22 zastupnika.

Trenutno, stranke mogu primati EU novac ako su osvojile barem tri posto glasova na parlamentarnim izborima za EU parlament, ili ako imaju predstavnike u sedam različitih regionalnih i nacionalnih jedinica.

Kao što vidimo, vrhuška Europske Unije planira ukinuti davanja „euroskeptičnim“ strankama. Traže promjenu pravila kako manje stranke ne bi primale novac. Također namjeravaju ukinuti financiranje stranaka koje ne žele prihvatiti „europske vrijednosti“.

Što su to uopće „europske vrijednosti“? EU je institucija koja promovira liberalnu doktrinu kulturnog marksizma. Zahtjeva neograničenu imigraciju, uništenje obiteljskih vrijednosti i progon svih koji se ne slažu sa njom. Njihove „europske vrijednosti“ nisu nimalo europske.

Izvor: Breitbart, Tribun