Foto: Kurt Zindulka

Izvješće u kojem se ispituju javno dostupni rashodi EU-a koje je sastavio njemački europarlamentarac Nicolaus Fest, pokazalo je da je najmanje 221.550 eura potrošeno na Drag Queen projekte i nastupe namijenjene mladima kroz program Erasmus+ bloka.

Program, koji je namijenjen podršci mladima u obrazovanju, osposobljavanju i sportu, ima na raspolaganju oko 26,2 milijarde eura. Otkriveno je da je dio novca poreznih obveznika otišao izravno za financiranje Drag LGBT projekata, kao što su “Dragtivism” u Barceloni, Španjolska, “Drag It Up!” u Berlinu u Njemačkoj i “United with Pride” u Sloveniji, domovini Melanii Trump, bivšoj prvoj dami.

“Drag It Up!” Projekt u Berlinu 2020., koji je dobio 21.700 eura u novcu poreznih obveznika za obrazovanje “38 mladih queer ljudi”, Europska komisija je opisala kao “koristeći neformalno i informalno obrazovanje” kako bi naučila kako se šminkati i nositi perike, hodati u visokim petama.

“Upoznat će bogatu i raznoliku drag and queer scenu u Berlinu i učiti o povijesnom, društvenom i političkom kontekstu draga, queer aktivizma i queer umjetnosti”, dodaje se u opisu.

Dok je Erasmus+ pod jurisdikcijom Europske komisije, u zemljama kao što je Njemačka savezna vlada ima široku diskreciju u korištenju lokalnih fondova, a izvješće kaže da je “pošteno” umiješati njemačku vladu u odluku o promicanju Drag Queensa mladima.

Osim sredstava usmjerenih prema inicijativama Drag Queen, EU je potrošila dodatnih 670.500 eura na druge LGBTQ+ projekte kroz program Erasmus za promicanje ljevičarske ideologije o temama kao što su „toksična muškost” i za raspravu o problemima s kojima se susreću „queer migranti”.

Sredstva poreznih obveznika također su korištena za financiranje “rodno raznolikih” ljetnih kampova i “LBGT friendly škola”.