Usred ere „klimatskih promjena“, diljem Europe proteklih dana neobična i misteriozna bijela tvar stvorila je niz problema. Moguće je da je u pitanju nešto što se zove – snijeg?!

Velika hladnoća i obilan snijeg u brojnim dijelovima Europe prouzročili su ozbiljne probleme. Najmanje 21 osoba već je poginula uslijed arktičkih uvjeta, a mnogi drugi su ozlijeđeni.

U Švicarskoj je nekoliko života odnijela lavina koja se sručila na hotel. Dio Njemačke i Austrije suočio se s problemima u prometu, posebice u brdskim područjima. Lavina je zabilježena i u Bugarskoj, dok je jedan električar poginuo u Albaniji, popravljajući potrgane električne vodove na hladnoći.

No, ne dajte se zavarati. Ništa od toga navodno nije stvarnost. Stvarnost je „globalno zatopljenje“, stvarnost je da snijega neće više nikad biti, a zimi će nam najniža temperatura biti oko 30°C.

Eto, čak je i „klimatski stručnjak“ dr. David Viner sa Sveučilišta East Anglia još 2000. za britanski The Independent svojedobno potvrdio da „djeca više neće znati što je snijeg.

Članak je u međuvremenu misteriozno nestao, baš kao što priče o „klimatskim promjenama“ naprasno nestaju tijekom zimskih hladnoća, a bude se kao i medvjedi u proljeće.

„Klimatske promjene“ postoje, mi ih zovemo „promjenom vremena“. Naravno, pravo je čudo kad se „klimatska promjena“ zvana „padanje snijega“ dogodi usred zime. Vrijeme je da se zabrinemo i nešto poduzmemo oko toga.