Europska Unija priprema se za novi imigrantski val

Iako još nije završio niti onaj stari koji je započeo 2015. godine, Europska Unija navodno se priprema na novi val koji bi trebao doći u proljeće i ljeto 2018. U četvrtak su se povodom tih najava sastali ministri unutarnjih poslova zemalja EU, kako bi se pripremili na sve veći kopneni i morski pritisak na granice Unije.

Unatoč tome što su brojke iz 2015. opale, ponajprije zahvaljujući dogovoru u milijardama eura postignutim s Turskom kako bi ista zaustavila prijelaz imigranata u Grčku, te talijanskim mjerama protim raznih „humanitarnih organizacija“ koje su služile kao taksi službe za prijelaz Mediterana, u 2017. godini Mediteran je prešla 172.301 osoba.

Dimitris Avramopoulos, europski komisioner za migracije, otvoreno je poručio: „Vrijeme je da se suočimo s istinom, mi ne možemo i nikad nećemo moći zaustaviti imigraciju.

Imigracija je duboko isprepletena s europskom ekonomskom politikom, trgovinom, obrazovanjem i zapošljavanjem“, dodao je Avramopoulos, te poručio da „europske zemlje u budućnosti neće moći ostati homogene i bez imigranata“.

IZVORBreitbart