Pro-islamistički reper pod imenom Medine, održat će nastup u pariškom klubu Bataclan, mjestu poznatom kao poprište masakra u kojem je islamski terorist ubio 89 ljudi.

Medine Zaouiche je 37-godišnji reper koji je jedan od svojih albuma nazvao Jihad. U njegovim tekstovima naziru se jasne poruke mržnje prema ostalim religijama i etničkim skupinama, prenosi Huffington Post.

Pored svoje glazbe ispunjene mržnjom, Medine uredno prakticira islam propovjedajuću ekstremistička učenja Muslimanskog bratsva.

Nakon što je najava nastupa dospjela u javnost, podigla se velika prašina te su brojne skupine i političari iskazali protest. Nasuprot njima, ekstremne ljevičarske i liberalne skupine te političari podržali su događaj, pljujući na žrtve terora koje su, da ironija bude veća, i same većinom bile naklonjene liberalnim idealima.

Ovo nije prvi put da neki glazbenik naklonjen islamizmu pjeva u Bataclanu. Samo godinu dana nakon masakra, poznati pjevač Sting otpjevao je pjesmu s naslovom Inshallah u znak podrške imigrantima koji su većinom – islamske vjeroispovijesti.