Europski Zeleni traže od Brusselsa da imigrante presele u istočnu Europu

Ska Keller | © Twitter
Ska Keller | © Twitter

Glasnogovornica stranke Zelenih pri Europskom parlamentu, pozvala je Brussels da preseli „čitava sela“ imigranata u istočnu Europu, piše Neue Osnabrücker.

Dopredsjednica stranke Zelenih, Ska Keller, tvrdi da EU mora uvesti sustav „solidarne preraspodjele“ jer bi imigranti trebali biti rašireni po Europi, premda nitko ne zna zašto.

Ističući kako je veliki broj imigranata koji su prvotno naseljeni u baltičkim zemljama poput Litve ubrzo otišao dalje u potrazi za boljim državnim naknadama, Keller tvrdi da bi Brussels u te zemlje trebao poslati još više imigranata.

Keller tvrdi da bi EU mogla preseliti „čitavo sirijsko selo“ u Latviju. „Ljudi vole ići tamo gdje mogu biti među svojim sunarodnjacima,“ objasnila je paradoksalno Keller, tvrdeći kako bi preseljenje velikog broja imigranata poboljšalo „integraciju.“

Čini se kako Keller ne primjećuje što se događa u Švedskoj, Francuskoj, Britaniji i Njemačkoj, gdje su se imigranti vrlo dobro „integrirali“ osnivajući paralelna društva, no-go zone i kriminalne kartele, poglavito u područjima s velikim brojem imigranata.

Paradoks zapravo leži u činjenici da se Keller kroz svoje izjave zalaže za homogenu strukturu naroda, suprotno idejama ekstremne ljevice, ali samo kada su u pitanju imigranti. U prijevodu to znači novu getoizaciju i stvaranje novih no-go zona na istoku Europe. Nestanak europskih naroda, čini se, još uvijek nije dovoljno brzo u trenutnom procesu.

Autor: Tribun