Euroskeptična i anti-imigracijska stranka Švedski Demokrati vodi u anketama

Foto: ANDERS WIKLUND/AFP/Getty Images

Euroskeptična i anti-imigracijska stranka Švedski Demokrati nalazi se na prvom mjestu posljednjih anketa, ponajviše zbog sve očitije zabrinutosti Šveđana oko etničke getoizacije, porasta stope kriminala, te islamske radikalizacije.

Kad bi se danas održavali izbori, Švedski Demokrati osvojili bi četvrtinu glasova, gotovo dvostruko u odnosu na izbore iz 2014. godine, čime postaju najjača politička stranka u zemlji sa 24 posto glasova.

Istovremeno, Socijaldemokratska Radnička Stranka, koja vodi manjinsku vladu, izgubila je 9 posto potpore, te uživa potporu 22 posto glasača. Sljedeći parlamentarni izbori trebali bi se održati 9. rujna 2018. godine.

Čelnici Švedskih Demokrata, Jimmie Åkesson i Mattias Karlsson, nedavno su stali u obranu Trumpove izjave o raspadu kohezije švedskog društva.

Gospodin Trump nije preuveličao trenutne švedske probleme, štoviše, podcijenio ih je.

Oko 300 švedskih državljana imigrantskog porijekla otputovalo je na Bliski istok boriti se za Islamsku Državu, unatoč tome što je Švedska izbjegavala upletati se u zapadnjačke intervencije u islamskom svijetu.

Mnogi se sada vraćaju u Švedsku, a socijalistička vlada ih prima širom otvorenih ruku. Još u prosincu 2010. godine imali smo prvi samoubilački teroristički napad, kad je islamski terorist pokušao eksplozijom pobiti stotine civila u središtu Stockholma.

Neredi i društveni nemir postali su dio svakodnevnog života. Policijski dužnosnici, vatrogasci i hitna pomoć su redovno izloženi napadima. Veliki neredi iz 2013. godine, koji su uključivali mnoga predgrađa sa značajnom imigrantskom populacijom, trajali su tjedan dana.

Izvor: Breitbart