Euroskeptične stranke potpisale „Štokholmsku deklaraciju“, obvezavši se na zaštitu nacionalnih suvereniteta

gettyimages-511121760-640x480

Euroskeptici iz raznih europskih zemalja potpisali su deklaraciju u Stockholmu, obvezavši se na zaštitu nacionalnih suvereniteta, očuvanje tradicionalnih kulturnih vrijednosti, i suprotstavljanje radikalnom islamu.

Predstavnici stranaka poput UKIP-a, Švedskih Demokrata i političkih blokova iz drugih europskih zemalja najavili su politiku zaštite demokracije, kontrolu nacionalnih granica i smanjenje poreza.

Sastanak je organizirao Savez za direktnu demokraciju u Europi, grupacija desnog centra u Europskom parlamentu, čiji je UKIP najveći član.

Potpisnici su se obvezali na pet točaka deklaracije, uključujući „konzultiranje naroda o odlukama koje utječu na budućnost građana kao slobodne i suverene nacionalne države“, kao i „zaštitu kulturnih vrijednosti i nacionalnih tradicija“.

Jedna od točaka obvezuje na „smanjenje opterećenja pretjeranog oporezivanja te zaštitu platežne moći građana i zaštitu ušteđevine“.

Dvije posljednje točke odnose se na pojačanu kontrolu imigracije, te „zaštitu od radikalnog islama na tlu Europe koji prijeti našoj civilizaciji“.

U ime UKIP-a deklaraciju je potpisao Nigel Farage, koji je ujedno izjavio da je „Brexit bio primjer kako narod može pobjediti politički establišment“.

Vjerovanje u nacionalnu demokraciju, vjerovanje u vlastitu kontrolu nad svojom sudbinom, nije pitanje ljevice ili desnice, to je pitanje ispravnog ili pogrešnog.

Izvor: Breitbart