Facebook je najavio uvođenje pilot projekta kojim će se članstvo u grupama početi naplaćivati. Kako sami ističu, razlog tome je želja da se pruži financijska podrška administratorima grupa zbog njihovog angažmana u održavanju grupa.

Administratori pojedinih Facebook grupa poslali su direktne upite kako im tvrtka može pomoći da zarade novac za svoj rad, stoji u objavi Facebook-a. Reakcija na upite je uvođenje pilot projekta koji će biti uveden za nekoliko grupa čiji će članovi dobiti obavijest da za daljnje praćenje i sudjelovanje moraju platiti članarinu.

Zanimljivost je da će administratori dotičnih grupa cijenu mjesečne članarine određivati sami. Prema nekim informacijama, ta cijena će se kretati između 5 i 30 dolara, a uplaćivat će se putem Facebook aplikacije na mobilnim telefonima.

Ovaj projekt zasad je samo testiranje reakcije korisnika na plaćanje sudjelovanja u grupama te praćenje sadržaja. Međutim, ukoliko se pokaže isplativim, Facebook bi u konačnici pretplate mogao uvesti za sve grupe.