Facebook i Instagram uklonili su Trumpove korisničke račune sa svojih platformi, s tim da je Zuckerberg osobno objavio da će isti biti uklonjeni do daljnjeg, a minimalno do Bidenove inauguracije.

Vjerujemo da je rizik od dopuštanja predsjedniku da koristi naše usluge u ovom vremenu jednostavno prevelik. Stoga smo odlučili do daljnjeg ukloniti njegove korisničke račune sa Facebooka i Instagrama, a barem tijekom narednih dva tjedna dok se ne dovrši miran prijenos vlasti“, objavio je vlasnik Facebooka Mark Zuckerberg.

Zuckerberg je dodao da je tvrtka morala ukloniti Trumpov račun kako bi osigurala „miran i zakonit prijenos vlasti na budućeg predsjednika Bidena. Iako je rekao da bi račun trebao ostati nedostupan dok se prijenos vlasti ne okonča, nije specifiriao hoće li nakon toga biti vraćen.

Facebook je dan ranije, tijekom prosvjeda u Washingtonu i provale Trumpovih pristaša u Kongres, najavio da će uklanjati sve fotografije i video snimke prosvjeda i nereda zbog poticanja nasilja. Tako je među ostalim uklonjen i Trumpov video poziv na smirivanje situacije, s objašnjenjem da se radi o pozivanju na nasilje. Trumpov korisnički račun privremeno je uklonio i Twitter.