U klasičnom kulturološko marksističkom stilu, „jedini nepristrani“ hrvatski „fact checking“ portal na krajnje tragikomičan način pokušao je „raskrinkati“ (kopija članka) naširoko poznat Kalergijev plan čiji cilj je davno smišljeno i trenutno provođeno etničko čišćenje Europe.

Kalergijeve zamisli su samo „predviđanje“?!

Usprkos svakodnevnim činjenicama koje jasno ukazuju na ostvarivanje ovog monstruoznog plana, autor „P.V.“ ga etiketira kao – teoriju zavjere – ne dajući pritom niti jedan konkretan i relevantan dokaz suprotnim tvrdnjama, što ukazuje na tipičnu površnost i neinformiranost.

Izvjesni „fact checker“ tako tvrdi kako je Kalergi u svojoj knjizi „Praktični idealizam“ (izvorno: „Praktischer Idealismus“) navodno iznio samo „predviđanje“, a ne zamisao ili plan o tome da će Europa u budućnosti biti sačinjena od miješane rase kojom će upravljati židovska elita.

Lakrdija je tim veća što „fact checkeri“ uobičajeno nemaju pojma o čemu pišu, niti su pokušali dublje istražiti ono što pokušavaju senzacionalistički „raskrinkati“.

Naime, knjiga Praktični idealizam u punom tekstu dostupna je na izvornom njemačkom jeziku na Internetu te se malo upornijim pretraživanjem mogu pronaći kvalitetni i vjerodostojni izvori iste.

U samom uvodu knjige, pored hrpe klasično ušminkanih marksističkih dogmi i utopija, Kalergi piše:

Ovaj razvoj nastat će kad budemo vjerovali i borili se za njega; kada ne budemo tako kratkovidni da gubimo velike obrise razvoja iz vidokruga – a opet ne toliko dalekovidni da previdimo praktične puteve i prepreke koje stoje između nas i naših ciljeva: ako smo jasnog vida i jasno razumijemo predstojeće borbe i prepreke, vezani smo za herojsku volju da ih prevladamo.

[…]

Umjesto ostanka u okovima zaostale sadašnjosti i sanjanja o boljim mogućnostima, mi želimo aktivno sudjelovati u razvoju svijeta kroz praktični idealizam.

Između ostalog, u 33. pasusu knjige Kalergi piše:

Bitka između kapitalizma i komunizma oko nasljeđa poraženog nasljednog plemstva je bratski rat pobjedničkog intelektualnog plemstva, borba između individualističkog i socijalističkog, egoističkog i altruističkog, poganskog i kršćanskog duha. Generalštab obiju stranaka regrutira se iz duhovno-vodeće rase Europe: Židova.

Židovi su za Kalergija središnja točka čitave knjige, budući da se na svakom koraku veliča njihova nadmoć nad ostalim rasama. Ironično, kada bi se „Židovi“ u Kalergijevom tekstu zamijenili „bijelcima“, treba li uopće postaviti pitanje kakva bi bila reakcija medija poput „fact checking“ portala?!

Kako tvrdi autor „raskrinkavanja“, Kalergi se navodno „nije zalagao za takav rasplet zbivanja, već ga je jednostavno smatrao neizbježnim razvojnim putem“.

Paradoksalno, „P.V.“ je očigledno previdio suštinu vlastite tvrdnje, pri čemu se možemo zapitati opravdava li dotični ideju etničkog čišćenja Europljana kao nešto „jednostavno“ i „neizbježno“ ili se samo slučajno sam izbacio iz konteksta onoga što je htio reći?

Manjak argumenata rezultirao izlizanom propagandom laži

U kroničnom nedostatku vlastitih saznanja o samoj tematici i konkretnih argumenata za svoje tvrdnje, „fact checker“ se tek pozvao na već ofucanu lažljivu propagandu pro-imigracijskih, kultur-marksističkih, pro-cionističkih i klevetničkih organizacija poput Hope Not Hate, Right Wing Watch i Southern Poverty Law Centre (SPLC).

Riječ je o redom „renomiranim“ organizacijama i medijima koji godinama otvoreno promiču masovnu kolonizaciju Europe, etnomazohizam, omalovažavanje bijelaca, negiranje bjelačkog identiteta ili pak trpaju sve neistomišljenike pod kolektivnu etiketu „skupina mržnje“.

Kako bismo dočarali o kakvim se infantilnim skupinama radi, ukažimo primjerice na SPLC, pro-cionističku i anti-bjelačku organizaciju koja iz neznanih razloga na tajnim računima drži milijune dolara, a koja je između ostalog optužena za reketarenje i korupciju i čiji je predsjednik početkom ove godine najavio ostavku zbog niza optužbi za rasizam (!) i seksualno uznemiravanje unutar organizacije.

Ista organizacija našla se u nemilom skandalu nakon što je bila prisiljena isplatiti čak 3.375 milijuna dolara odštete muslimanskom aktivisti i njegovoj organizaciji jer ih je pogrešno klasificirala kao – „anti-islamske aktiviste!

Zahvaljujući sveopćoj paranoidnosti SPLC-a, na njihovom popisu „skupina mržnje“ našli su se svi mogući i nemogući neistomišljenici, bez obzira je li riječ o stvarnim skupinama ili tek o pojedincima koji pod američkim zakonima govore ono što žele i misle.

SPLC-ova tiranija mržnje, licemjerja, bizarnosti i apsurda dogurala je do toga da su američki konzervativci pozvali Facebook, Twitter, Google i Amazon da prekinu bilo kakvu suradnju s organizacijom zbog njenih klevetanja i lažnog etiketiranja političkih, vjerskih i drugih neistomišljenika.

Dohvatimo se malo i Hope Not Hate organizacije, financirane Soroševim novcem baš poput GONG-a, osnivača „fact checking“ portala.

Hope Not Hate je doista predivan prikaz pouzdanog izvora, posebice kad su 2016. napuhali i lažirali statistiku o „zločinima iz mržnje“ za 3000 posto (!), što je naišlo na žestoke kritike javnosti.

Ista organizacija svojedobno je plaćala i novinare kako bi tijekom predizborne kampanje 2010. novinar The Telegrapha Dan Hodges pisao članke prema interesima organizacije. Glavna meta pritom je bio UKIP.

Medijski portal Right Wing Watch djelo je organizacije pod imenom People for the American Way (PFAW). Iako organizaciju ne krase skandali poput prethodne dvije,  ona spada u istu sferu političko-društvenih sklonosti.

Dodajmo tek da je jedan od glavnih donatora – zaklada Otvoreno društvo Georgea Sorosa, osobe koja je očito veliki fetiš „fact checkerima“, iako negiraju kako njihov portal financira ovaj osuđivani financijski kriminalac.

Pored svega, okolnosti Kalergijevog plana već je potvrdila Barbara Spectre te je krajnje licemjerno negirati njegov smisao i cilj:

Ako priču sagledamo s malo višeg stajališta, Kalergijev plan zapravo je dobrim dijelom nebitan. Činjenice europske sadašnjosti potvrđuju da su Europljani mete sustavnog nasilja, pljački, omalovažavanja, vrijeđanja od strane imigranata, vlastitih lidera, masmedija i raznoraznih organizacija koji čitav proces pakiraju u „humanost, jednakost i različitost.“

Neprikosnoveni renome „fact checkera“

Svoju reputaciju „pouzdanosti“, „vjerodostojnosti“ i „relevantnosti“ dotični portal je već stekao iznošenjem notornih laži u bijednom pokušaju negiranja Bijelog genocida, pri čemu su se u evidentnom nedostatku činjenica latili „argumenata“ s Wikipedije, medija koji je dokazano nepouzdan, pa čak i prožet najobičnijim lažima i čiji autor može biti tko god poželi.


Kad „fact checkeri“ negiraju Bijeli genocid navodeći Wikipediju kao „činjenični dokaz“


Samim time „jedini hrvatski fact checking“ portal se još jednom dokazao kao teško pristrani medij pod apsurdnom maskom „nepristranosti“, naklonjen neargumentiranoj propagandi marksističkih, klevetničkih i anti-bjelačkih organizacija u cilju daljnjeg širenja ideja interesnih skupina od kojih neke portal i financiraju.

Nipošto nas ne ljuti spominjanje naših tema na portalu „fact chekcera“, ono nam služi kao pohvala za rad i potvrda je da iznosimo činjenice. Ovim putem jedino možemo ponovno zahvaliti na još jednoj besplatnoj reklami te ih pozivamo da se ovakva suradnja nastavi i dalje. Svaka takva reklama neupitno nam povećava popularnost i čitanost bez imalo našeg truda 😉

Autor: Aleksandar Rigačev