Fauci: „Cijepio sam Djeda Mraza“

S božićnim i novogodišnjim blagdanima iza ugla, svima je postalo jasno da je aktualna pandemija poremetila ovogodišnje planove većine obitelji, a u strahu od koronavirusa su i oni najmanji, koji čak vjeruju da bi im Djed Božićnjak, Djed Mraz, ili kako god nazvali tu mitološku figuru koja navodno dariva djecu na Božić, mogao prenijeti taj „smrtonosni virus“.

Da bi te strahove odagnao barem onima koji vjeruju u božićne bajke, potrudio se dr. Anthony Fauci, direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti, te jedan od vodećih američkih epidemiologa. Fauci je gostovao na američkoj TV kući CNN, gdje je zajedno s likovima iz lutkarske serije Ulica Sezam, odgovarao na dječje upite o koronavirusu.

Fauci je između ostalog objasnio da će djedica i ove godine donositi darove, jer je Fauci osobno otputovao na Sjeverni pol i cijepio bradatog starca u crvenom odjelu protiv COVID-19.

Moram reći da sam se pobrinuo za to, jer sam znao da ćete se brinuti oko toga. Stoga sam nedavno otputovao na Sjeverni pol i osobno dao cjepivo Djedu Božićnjaku. Izmjerio sam mu imunitet, i on je spreman za put. Moći će se spustiti kroz vaš dimnjak, ostaviti vam darove, i ne morate se brinuti o ničemu.