FBI i dalje odbija objaviti motiv masakra u Las Vegasu

Foto: Steve Marcus / Reuters

Prošlo je više od dva mjeseca od možda najvećeg masakra u američkoj povijesti, kad je Stephen Paddock pobio 58 osoba u Las Vegasu, na koncertu country glazbe.

No unatoč tome još nije poznat, barem ne javnosti, motiv napadača, što je relativno čudno s obzirom da se nakon sličnih događaja unutar nekoliko dana objavi motiv i sve pojedinosti koje su dovele do krvoprolića. A čini se da motiv, ako i jest poznat istražiteljima, neće biti tako skoro objavljen.

Voditelj ureda FBI-a u Las Vegasu izjavio je da njegova agencija vjerojatno neće obavijestiti javnost o detaljima i motivima napada dok god ne bude objavljeno finalno izvješće, za koje predviđa da će biti gotovo na ljeto ili jesen iduće godine.

[do_widget id=custom_html-2]

U istragu su uključene i druge agencije, čija izvješća će biti objavljena u različitim vremenskim razdobljima, a FBI fokusira svoju istragu na pitanje „zašto“ je Paddock izvršio taj napad.

Iz FBI-a poručuju da dokazi ukazuju na to da je Paddock jedini bio uključen u napad, te da nije bio povezan s nikakvim skupinama i ideologijama. FBI je odbacio prethodne tvrdnje da je napad povezan s ISIL-om.

Osim činjenice da je čudno to što nakon toliko vremena se i dalje ne zna povod napadu, dodatnu sumnju na prikrivanje istine baca i spoznaja da su mediji vrlo brzo zaboravili na taj „najveći“ pokolj izvršen vatrenim oružjem, što zasigurno nije bio slučaj sa sličnim događajima koji su se zbili proteklih godina, a o kojima se i dan danas piše.

IZVORFox News