FBI se pokazao nespremnim istražiti tvrdnje o navodnoj izbornoj prijevari počinjenoj tijekom američkih predsjedničkih izbora 2020. godine. Ali oni su sada zatražili informacije od organizacije za nadzor.

FBI će istražiti nezakonite glasačke listiće iz istrage Voter Integrity Project (VIP) kojeg je proveo Amistad Project Društva Thomas More koji je proučavao nekoliko država i ispitivao stotine tisuća glasačkih listića.

Washington Examiner izvijestio je da je FBI izravno zatražio nalaze koji otkrivaju ilegalne glasačke listiće. Direktor Matt Braynard je odgovorio: „Do utorka ćemo dostaviti agenciji sve svoje podatke, uključujući imena, adrese, brojeve telefona itd.“

Braynard je ranije objavio kako je njegova istraga otkrila dokaze da su ljudi glasali u „više država“.

Dodao je: „Iako se opravdano kritiziralo postupke čelnika agencije tijekom posljednjih nekoliko godina, osobno mogu potvrditi brojne domoljube unutar redova koji se bore na strani Ustava i zakona i reda.

Project Amistad rekao je da bi grupa željela pomoći FBI-u. „Ti su podaci korišteni za identificiranje stotina tisuća potencijalno lažnih glasačkih listića u državama u kojima smo pokrenuli parnicu. Više o tim podacima bit će dostupno u pojavljivanju Matta Braynarda prije sutrašnjeg sastanka sa zakonodavcima u Arizoni.“

Project Amistad podnio je u međuvremenu tužbu zbog prijevare s glasačkim listićima u Pennsylvaniji, Wisconsinu, Michiganu i Georgiji.