FBI razotkrio prijevaru navodne NASCAR-ove žrtve tobožnjeg „zločina iz mržnje“ i „rasističke prijetnje“

Tamnoputi vozač NASCAR-a Bubba Wallace, usred visokih rasnih tenzija, javno je tvrdio da je u garaži pronašao navodnu „omču“ koju je shvatio kao „rasističku prijetnju“ koju su mu podmetnuli „bijeli supremacisti.“ FBI je potvrdio da su takve insinuacije obična laž.

Wallace je očito želio vidjeti nešto prijeteće u „omči“ koja je visila u njegovoj garaži. Međutim, ta omča nalazila se u dotičnoj garaži i prije nego je došla u njegov posjed, a služi, ne biste vjerovali, za spuštanje vrata, prenosi RT.

Oglas:

   

 

Da bi se istražila moguća „rasistička prijetnja“, FBI je angažirao čak 15 agenata, koji su ustanovili da je uže bilo u garaži još od listopada 2019., kada je ona bila u vlasništvu drugog tima te nema nikakve veze niti s mržnjom, niti s rasizmom, već s praktičnošću.

Spornu „omču“ pronašao je Wallaceov timski kolega u garaži na stazi Talladega Superspeedway u Alabami. NASCAR je odmah zatražio istragu o mogućem „zločinu iz mržnje“, smatrajući uže s omčom uprizorenjem težnje za vješanjem.

Wallace je tvrdio da je „izuzetno tužan zbog gnusnog djela rasizma i mržnje,“ tvrdeći da je tobožnji „incident“ dokaz da se SAD još uvijek bori s rasizmom.

Ovaj isti paranoičar nekoliko dana ranije uspješno je zatražio od NASCAR-a zabranu korištenja zastave Konfederacije na svim događanjima.

Početkom ovog mjeseca, vlasti u Kaliforniji razotkrili su još jednu prijevaru nakon što su neki ljudi prijavili užad s omčama na drveću u javnom parku. Iako je lokalni afrički imigrant objasnio da je ta užad namijenjena djeci za jednostavno ljuljanje, mediji su cijelu priču digli do razine tipične histerije sve dok lokalne vlasti nisu istražile i potvrdile da je riječ o onome o čemu je Afrikanac govorio.