Ekstremna feministička skupina preuzela je odgovornost za nedavno uništavanje dviju crkava u Njemačkoj i paljenje automobila „pro-life“ novinara koji se protivi ubijanju fetusa.

Prvi napad se dogodio 27. prosinca, kada su članice ekstremističke grupe pod nazivom „Feministička autonomna ćelija“ (FAC) grafitima unakazili evangeličku crkvu u južnom njemačkom gradu Tübingen. Skupina je također zapalila minibus ispred crkve, uzrokujući oko 40.000 eura štete, javlja National Catholic Register.

Nedugo zatim, FAC je na poznatoj marksističkoj web stranici indymedia objavio pismo priznanja u kojem su spomenutu crkrvu okrivili da zagovara „antimeminističke stavove“.

Prošli tjedan, ekstremistice FAC-a ponovno se odale divljaštvu bacajući boju na crkvu Sv. Elizabete u Berlinu. Grupa je objavila internetsko pismo u kojem tvrdi da je napad bojomosveta crkvi koja je ugostila sudionike u njemačkom godišnjem Hodu za život, održanom u rujnu prošle godine.

Članice FAC-a u svom su pismu opravdale su napad tvrdnjom da Hod za život služi kao platforma za „fundamentalističke, anti-trans, homofobne, antisemitske, mizoginističke, patrijarhalne i desničarske konzervativne govornike“.

U novogodišnjoj noći, članice FAC-a zapalile su i vozilo u vlasništvu pro-life njemačkog novinara i autora Gunnara Schupeliusa, koji piše za novine BZ i otvoreno zagovara pravo na život.

U FAC-ovom priznanju paleža, također su javno izložili privatne podatke Schupeliusa, objavljujući njegovu kućnu adresu „u namjeri da izazovu daljnje nasilje“.

Ovo je drugi put da je Schupeliusov automobil spaljen zbog njegovog zagovaranja života i protivljenja ubijanju fetusa. Prije pet godina njegov je automobil također zapaljen, a kao u nedavnom slučaju, na internetu je objavljeno priznanje za taj zločin.