Feminističke lezbijke se žale da ih seksualno napastuju transrodne osobe

Francuske feminističke lezbijke javno su se požalile da ih seksualno napastuju transrodne osobe uključene u aktivističke organizacije krajnje ljevice, dok i istovremeno druga strana optužuje za „transfobiju“ jer lezbijke ne osjećaju seksualnu privlačnost prema transrodnim osobama, a konkretno se radi o biološkim muškarcima koji se pretvaraju da su žene.

U javnom pismu kojeg potpisuju francuske feministkinje, a kojeg je objavio časopis Marianne, one kaži da „transrodni muškarci koji se predstavljaju kao žene nastoje preuzeti kontrolu nad lezbijskim udruženjima“.

Na nekim mjestima već su preuzeli ključne funkcije, a nas se tjera da prolazimo kroz radionice u kojima nas se nagovara da nadiđemo averziju prema koitusu i felaciju“, stoji u izjavi.

Autorice pisma tvrde da su žene često mete napada ljevičarskih aktivista koji nose transrodna i antifa obilježja na prosvjedima, te da su mladi sve više radikalizirani od strane rodne ideologije.

One također tvrde da su mlade lezbijke u Francuskoj pod pritiskom da uzimaju injekcije testosterona, a da sve više psiholozi potiču mlade ljude na tranziciju.