FIFA kaznila Srbiju zbog incidenata na Svjetskom prvenstvu

Foto: Ercin Erturk / Anadolu Agency

Svjetsko nogometno tijelo FIFA najavila je disciplinske mjere protiv srpskog nogometnog saveza zbog incidenata tijekom utakmice Svjetskog prvenstva protiv Švicarske u Kataru prošlog mjeseca.

Dvije reprezentacije sastale su se u skupini G turnira, a Švicarska je pobijedila 3-2 i osigurala svoje mjesto u nokaut fazi. Tijekom utakmice rasplamsavale su se napetosti, a švicarski kapetan Granit Xhaka – koji je albanskog podrijetla – optužen je za ismijavanje protivnika pred kraj utakmice.

FIFA je u petak objavila da je uvela sankcije Srbiji zbog “nedoličnog ponašanja” svojih igrača i navijača tijekom utakmice na stadionu 974. Srpski nogometni savez je kažnjen s 50.000 švicarskih franaka (54.000 dolara) i mora zatvoriti 25% sjedala na stadionu kad dođe na red sljedeća službena FIFA domaća utakmica za muški tim.

FIFA je već kaznila Srbiju s 21.000 švicarskih franaka tijekom Svjetskog prvenstva zbog navodne političke poruke nakon što je u svlačionici momčadi bila istaknuta zastava koja je prikazivala obrise Kosova s bojama srpske zastave uz poruku “nema predaje.”