Filipinski predsjednik obećao da će prestati psovati

Duterte-pointing-afp-640x480

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte, poznat po svojim izjavama bez dlake na jeziku, izjavio je kako je obećao Bogu da će prestati psovati.

Duterte kaže da je na letu iz Japana prema domovini, čuo glas, za kojeg misli da je Bog, kako mu govori da prestane psovati, „ili će srušiti ovaj avion“.

Stoga sam obećao Bogu da više neću psovati. A moje obećanje Bogu je obećanje filipinskom narodu“, izjavio je Duterte novinarima.

Duterte, unatoč svojim čestim ispadima psovanja drugih javnih ličnosti, uključujući šefove drugih država, i dalje ima veliku popularnost na Filipinima. Najpoznatije javne psovke su mu one gdje je papu Franju i američkog predsjednika Baracka Obamu nazvao „kurvinim sinovima“. U rujnu je isto tako napao čelnike Europske Unije, pritom pokazavši srednji prst i rekavši im da se „j..bu“. Tu su još i prijetnje dužnosnicima UN-a da će ih „našamarati“, te još čitav niz sličnih ispada.

Posljednje ankete pokazuju da unatoč svemu tome tri četvrtine Filipinaca podupire predsjednika zbog njegove odlučnosti da se bori protiv trgovine drogom koja uništava tu azijsku zemlju.

Izvor: Breitbart