Francuska zvijezda klasične kinematografije optužena je za „govor mržnje“ i poticanje „rasne mržnje“ nakon što je komentirala stanovnike otoka Reunion pod francuskom upravom.

Naime, Bardot je lokalne stanovnike otoka Reunion nazvala „aboridžinima koji su zadržali gene divljaka“ te je kritizirala njihovo okrutno tretiranje životinja u vjerskim ritualima, što uključuje žrtvovanje ovaca, pasa i mačaka koje dotični ubijaju odsijecajući im glave, piše Il Giornale.

Brigitte Bardot: „Nisam se borila protiv Francuske u Alžiru da bih prihvatila Alžir u Francuskoj“

Bardot je svoje mišljenje o ovim barbarskim običajima poslala u obliku pisma vladajućim tijelima na otoku koji se nalazi u Indijskom oceanu u blizini Madagaskara. U njemu je žestoko osudila lokalne „svečanosti“ tvrdeći kako su ona „demonska“ te da je riječ o iskazivanju „sadizma“ prema životinjama.

Nakon što je dobio pismo, upravitelj otoka Amaury de Saint-Quentin pritisnuo je sudove da podignu optužnicu protiv 84-godišnje glumice zbog navodne rasne mržnje.

Bardot je na optužbe reagirala ponovnim ponavljanjem svojih tvrdnji, ne odstupajući od svog mišljenja te je izjavila kako će nastaviti otvoreno govoriti o barbarskim i sadističkim postupcima prema životinjama diljem svijeta.

Glumačka legenda poznata je po svom žestokom aktivizmu za zaštitu životinja. Svojedobno je pozivala i na postavljanje video kamera u francuskim klaonicama za koje je tvrdila da se u njima „svakog dana žrtvuje tri milijuna životinja u Francuskoj u sramotnim barbarskim i zastrašujućim uvjetima.

Prije 20 godina, Bardot je također optužena za poticanje rasne mržnje nakon svojih anti-imigracijskih komentara u kojima je spominjala gubitak francuskog identiteta zahvaljujući nicanju stotina džamija diljem zemlje.