Filmsku ekipu BBC-a u Malawiju zamijenili za vampire, pa ih skoro kamenovali (VIDEO)

Radosti kulturološkog bogatstva Afrike.

Filmska ekipa BBC-a koja je istraživala niz ubojstava djece u južnoafričkoj državi Malawi, jedva je izbjegla smrt nakon što su sudjelovali na tajnom sastanku s vračem koji je prekinula skupina domorodaca optuživši ih da su vampiri.

BBC Africa tijekom snimanja dokumentarca surađivao je s ganskim novinarom Anasom Aremeyawom Anasom, koji nikad još u javnosti nije pokazao svoje lice. Ekipa je istraživala seriju ubojstava djece povezanih s obredima crne magije, prenosi RT.

Žrtve ubojstava pronalažene su bez glava i udova, a sumnja se kako su vračevi odgovorni za njihove otmice i ubojstva zbog korištenja njihovih djelova tijela za izradu amuleta koje kupuju bogati klijenti.

Glumeći da je jedan od bogatih poduzetnika koji želi povećati svoje bogatstvo, Anas je pratio jednog od ubojica imenom Kamanga koji je priznao da je ubojica. U video snimci koja je potajno snimljena, Kamanga je ispričao kako su najbolji dijelovi za „dobru sreću“ glava i genitalije ubijenih.

Kamanga je sa svojim pomoćnikom ispričao timu BBC-a da bi za „poduzetnika“ Anasa mogao stvoriti dobru sreću ubijajući i sišući krv djece.

Uslijedio je noćni sastanak s ubojicama, gdje su opisali kako bi također mogli raspoloviti lubanju djeteta i ukloniti mozak i jezik iz nje.

Međutim, sastanak je naglo prekinut bukom lokalnih stanovnika koji su naoružani mačetama, noževima i kamenjem optužili ekipu BBC-a da su vampiri (!) i ubojice.

Ekipa BBC-a pokušala je mještane uvjeriti da su novinari na tajnom zadatku pokazujući im akreditacije, ali im to nije uspjelo. Nakon što je jedan od mještana nožem razrezao stražnji dio Aasovog odijela, novinari su se dali u bijeg. Za njima je pojurila gomila bacajući kamenje.

Oni su namjeravali skončati naše živote,“ rekao je Anas. Ipak, ekipa je uspjela pobjeći te su im kasnije pomogli lokalni policajci.

Nekoliko njih zadobilo je lakše ozljede od udaraca kamenja, a također je uništen i jedan od automobila. U čitavoj gužvi vrač Kamanga i njegov pomoćnik također su pobjegli.

Istraga o ubojstvima je neuspješno okončana te BBC vjeruje kako će većina njih ostati nerazjašnjena.