Izraelska televizija Keshet 12 u utorak je izvijestila kako polovica karata za nekoć popularnu Euroviziju još nije prodana, ističući kako je riječ o gubitku od oko pola milijuna dolara, prenosi MEMO.

„U Izrael će stići oko 15.000 turista“, navela je televizijska kuća, dodajući kako tisuće ulaznica za subotnje finale još nisu prodane.

Eurovizija je bila pod snažnim utjecajem međunarodne kampanje bojkota, na čijem su čelu poznati međunarodni umjetnici, među kojima je i Roger Waters.

Pokret BDS je pozvao umjetnike, gledatelje i posjetitelje ovog natjecanja da bojkotiraju ovogodišnju Euroviziju, koja je započela u Tel Avivu ovog tjedna nakon što je izraelska pjevačica Netta Barzilai pobijedila na natjecanju 2018. godine.

Većina se s pravom može zapitati kakve veze uopće Izrael ima s Europom, po pitanju zemljopisa, a time i sudjelovanja u natjecanju. Naime,Izraelskadržavna televizija član je Europske unije za radioteleviziju, koja je odgovorna za taj događaj, pa je Izraelu dopušteno sudjelovati.