Finska prestaje koristiti svastiku kao službeni znak ratnog zrakoplovstva

Finsko ratno zrakoplovstvo još je od svojeg osnutka 1918. godine kao jedan od službenih znakova koristilo plavu svastiku.  

Svastika je kao simbol ušla u upotrebu primitkom prvog zrakoplova 1918. godine od strane švedskog grofa Erica von Rosena, na čijem zrakoplovu se nalazila plava svastika kao simbol sreće. Nakon toga, svi ostali zrakoplovi koji bi ušli u sastav ratnog zrakoplovstva, nosili su taj simbol.

Svastika se nalazila kao obilježje na finskim zrakoplovima sve do 1945. godine, a nakon toga koristila se kao službeni znak na zastavama, svečanim uniformama i amblemima sve do prije nekoliko godina.

Iako je svastika kao simbol posljednjih godina potiho uklonjena sa spomenutih artikala, službeni amblem Finske zrakoplovne akademije i dalje sadrži svastiku na kojoj se nalazi propela zrakoplova.

Svastika je u Finskoj, kao i u mnogim drugim zemljama, tradicionalni dekorativni element, tako se primerice svastika nalazi, iako u malo drugačijem obliku, i na službenoj zastavi finskog predsjednika.

Službena zastava finskog predsjednika