Nakon što je Forseti postao poznat u Asgardu, bogovi su ga nagradili mjestom u dvorani božanskog vijeća, te odredili da on bude zaštitnik istine i pravednosti te su mu kao mjesto boravka poklonili svijetlu palaču Glitnir. Ova palača imala je srebrni krov, poduprt stupovima od zlata, što joj je i davalo moćni sjaj.

Grímnismál 15, Sæmundar Edda:

Glitnir se zove dvorana

Što počiva na zlatu

I srebrom pokrivena krova;

Tamo vjekovima stanuje Forseti

I presuđuje u svim sporovima.

Tamo je s uzvišenog trona, Forseti, zakonodavac, sjedio dan za danom, sređujući nesuglasice između bogova i ljudi, pažljivo slušajući obje strane po svakom pitanju, nakon čega je donosio presude s kojima nitko nije mogao biti nezadovoljan.

Njegova elokventnost i moć uvjeravanja bili su toliko snažni da je uvijek uspijevao dirnuti srca posvađanih, a uvijek je uspio pomiriti i najgnjevnije neprijatelje. Svatko tko bi se našao u njegovoj prisutnosti, otišao bi na koncu živjeti u miru, jer nitko se nije usudio prekršiti zavjet koji bi mu dao. U suprotnom, istog bi snašla trenutna smrt.

https://i.pinimg.com/736x/f1/c7/a2/f1c7a2866b766619dedaafea7e62d917--les-vikings-norse-mythology.jpg
Forseti presuđuje u sporu dva čovjeka. | Izvor: Pinterest

Kao bog istine i pravednosti, Forseti je trebao predsjedati svakim sudskim vijećem; njemu su se žalili svi koji su trebali proći suđenje, a tvrdi se da praktički nikad nije odbio pomoći onima u najdubljem očaju.

Smatra se kako Forseti nije sudjelovao u Ragnaröku, te je jedan od preživjelih nakon sveopćeg rata bogova. Kao razlog tome ističe se da je Forseti uvijek bio na strani mira.