Tijekom divljanja Antifa-e u Arizoni, uhićena je osoba naoružana poluatomatskom puškom koja se deklarira kao transrodna osoba, musliman(ka) i antifašist.

Riječ je o 35-godišnjoj spodobi imenom Britney Erica Austin, koji je ranije nosio ime Eric Austin. Dotična osoba deklarira se kao musliman(ka), transrodna osoba te je već bila uhićivana zbog sudjelovanja u nasilnim divljanjima Antifa-e, pri čemu je ponekad posjedovala pištolj, pušku i noževe.

Erica Austin | Foto: The Post Millennial

Prije izbijanja nereda, Austin je vodio tipično psihički poremećeni život žaleći se na navodnu spolnu i vjersku diskriminaciju. Između ostalog, svog poslodavca je 2011. tužio da mu nije pružio dovoljnu podršku u pokušaju promjene spola te da mu nije bilo dopušteno ići u ženski zahod. Poslodavac je prihvatio nagodbu te je Austinu isplaćeno 115.000 dolara.

Godine 2015., Austin je tužio policiju zbog diskriminaciju nakon što su ga fotografirali bez burke. Prvotno ga je na sudu zastupala islamska pravna organizacija Vijeće za američko-islamske odnose (CAIR), ali su se povukli shvativši da je on transrodna osoba koja zapravo nije žena.

Iste godine Austin je izbačen iz džamije u Phoenixu nakon nekoliko pritužbi muslimanki koje su se žalile da se on kao muškarac moli s njima. Džamija mu je dala uvjet da može ući samo ako bude odjeven kao muškarac.

Pored Austina, u Arizoni je uhićeno još sudionika u divljanju. Njihova lica možete vidjeti na priloženim fotografijama.