Oko 450 radikaliziranih zatvorenika, uključujući i 50 islamskih terorista, biti će pušteno na slobodu do kraja 2019. u Francuskoj, objasnila je ministrica pravosuđa. Francuski zatvori trenutno su pretrpani, a zbog velikog broja islamskih radikala i idealna mjesta za stvaranje ekstremista.

Ove godine zatvor će napustiti 20 islamskih terorista, a još 30 njih iduće godine,“ izjavila je ministrica Nicole Belloubet, a prenosi Le Figaro.

Među onima koji će zahvaljujući mlitavom kaznenom sustavu također izaći na slobodu su i brojne osobe koje su osuđene zbog drugih oblika zločina, a koji su u zatvorima regrutirani.

Oko 30 posto takvih osoba biti će oslobođeno tijekom 2019., što će rezultirati ukupnom brojkom od 450 slobodnih islamskih radikala.

Francuska, koja danas ima najveću islamsku zajednicu u Europi, dosad je bila ujedno i središte najvećeg broja žrtava islamskog terorizma. Točnije, u islamskim terorističkim napadima smrtno je stradalo 245 francuskih državljana.

Pritom vrijedi istaknuti kako upravo oni koji su u tim napadima sudjelovali, ili su ih namjeravali izvesti, danas po d krinkom „ljudskih prava“ dobiti će ponovno pravo i priliku na francuskom teritoriju uništavati ljudske živote.