Francuska: Evangelički svećenik vodio mrežu s 50 nigerijskih prostitutki

Foto: RAPHAEL LUCAS/SIPA
Foto: RAPHAEL LUCAS/SIPA

Sedmorica muškaraca i jedanaest žena, stari između 27 i 42 godine, optuženi su u petak u Lyonu zbog svodništva. Skupina je od kraja 2016. vodila mrežu koja je podvodila najmanje 50 mladih žena u dobi od 20 do 22 godine. Djelovanjem su stjecali novčanu dobit od 100.000 do 150.000 eura mjesečnu, a skupinom je upravljao – 33-godišnji evangelički svećenik, piše Le Parisien.

Svećenik je odlazio u prihvatne centre u Italiji kako bi tražio mlade djevojke. „Mlade prostitutke, koje potječu iz Nigerije, prešle su Afriku nakon čega su prešle Mediteran i završile na poluotoku, kroz mrežu krijumčara,“ rekao je izvor blizak slučaju.

Neke od njih znale su što ih čeka, dok su druge mislile da će biti zaposlene kao radnice u frizerskim salonima u vlasništvu Afrikanaca.

Svećenik, koji je bio dobro poznat u afričkoj zajednici u Lyonu, osigurao je prostitutkama smještaj, odjeću, hranu, ali i vozila za klijente te šofere koji su ih dovodili. Od svake djevojke je uzimao svakog dana najmanje 50 eura, a profit se , prema riječima svjedoka, navodno slao u Nigeriju putem internog monetarnog sustava afričke zajednice.