Francuska – Gomila imigranata napala policajce dok su pokušavali uhititi lopova – VIDEO

Tri policajca iz međuodjelske službe za sigurnost javnog prijevoza (SISTC) napadnuta su ove srijede navečer u četvrti La Guillotière u Lyonu od strane gomile ljudi, dok su uhićivali lopova. Scena nasilja snimljena je objavljena na društvenim mrežama. Najmanje dva od tri policajca su ozlijeđena.

Incident se dogodio na trgu Gabriel-Péri, ispred supermarketa Casino, oko 19:30. Policija je krenula u potjeru za muškarcem koji je upravo počinio pljačku i prolazniku ukrao nakit. U trenutku uhićenja i dok su pokušavali savladati osumnjičenika, državne službenike u civilu okružilo je i fizički napalo dvadesetak osoba.

Na ovim amaterskim snimkama moguće je vidjeti kako napadači udaraju rukama i nogama. Jedan palicom udara policajce, dok drugi na njih bacaju stvari. Jedan od počinitelja čak je upotrijebio suzavac protiv policije, dok je lopov uspio pobjeći.

Najmanje dva od tri policajca su ozlijeđena. Policajka je dobila 7 dana potpune nesposobnosti za rad, a jedan njen kolega dva dana. Otvorena je istraga i traga se za lopovom koji je identificiran. Uvidom u snimku vidljivo je da je gomila koja je napala policajce imigrantskog porijekla.