Francuska je potrošila 6,6 milijardi eura na imigraciju 2019. godine, podijelivši ukupno 276.576 boravišnih dozvola.

Izvještaj Revizorskog suda kaže da, iako Francuska prima daleko manje imigranata legalnim putevima nego zemlje poput Velike Britanije, Njemačke ili Švedske na 1.000 stanovnika, ona i dalje prima velik broj ilegalnih migranata i azilanata.

U 2019. godini registrirano je „154 620 zahtjeva za azil, što Francusku stavlja u veliki raspon zemalja Europske unije, a njezin sustav azila pod veliki stres“, navodi se u izvješću.

Oglas:

Državni izdaci povezani s tim politikama procjenjuju se na 6,57 milijardi eura u 2019. godini, odnosno 1,41 posto bruto rashoda u općem proračunu, što je povećanje za oko 48 posto u odnosu na 2012. godinu“, dodaje se u izvješću , prema Le Figaro.

Izvještaj navodi da povećani broj zahtjeva za azil predstavlja jednu trećinu povećanja potrošnje na imigraciju, dok državna medicinska pomoć za imigrante doprinosi petini rasta.

Izvješće iz rujna 2019. godine navodi da su troškovi samo „maloljetnika bez pratnje“ najmanje 2 milijarde eura godišnje, a vjeruje se da ima preko 40.000 migranata koji tvrde da su maloljetni, te porezne obveznike koštaju oko 50.000 eura godišnje, pojedinačno.

O točnim troškovima imigracije u Francusku godišnje se raspravlja, a košer-nacionalistička liderica Marine Le Pen tvrdila je da bi troškovi mogli biti i 70 milijardi eura godišnje ako se uzmu u obzir i drugi povezani troškovi.

Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) iznijela je vlastiti podatak u listopadu 2019. godine, rekavši da će trošak vjerojatno iznositi oko 10 milijardi eura godišnje.