Brahim Aouissaoui | Foto: Sky News

Muškarac naoružan nožem uhićen je u bolnici u pariškoj regiji nakon što je navodno tražio napadača iz Nice da bi ga ubio.

Osiguranje bolnice zaustavilo je muškarca u srijedu, pronašavši nož u džepu. Osumnjičenik je priznao da je tražio 21-godišnjeg tuniskog imigranta Brahima Aouissaouija, koji je prošlog mjeseca ubio troje ljudi u crkvi u Nici, rekavši da je želio „izvršiti pravdu“ i ubiti ga.

Muškarac nepoznatog identiteta kasnije je priveden u policiju, a istražitelji su rekli da još istražuju njegove motive, prenosi La Depeche.

Aouissaoui je u bolnici od terorističkog napada, tijekom kojeg je gotovo odrubio glavu jednoj ženi u blizini crkve, ubivši drugu ženu i svećenika. Tijekom uhićenja policija je pucala na 21-godišnjeg imigranta, teško ga ozlijedivši.

Prema La Depecheu, on je i dalje u kritičnom stanju. Osim prostrijelnih rana, pozitivan je i na koronavirus. Do sada je držan na respiratoru i nije razgovarao s istražiteljima.

Od terorističkog napada u Nici i ranijeg odrubljivanja glave učitelju Samuelu Patyu, Francuska je zabilježila porast prijetnji terorističkim napadima, rekao je pravosudni izvor francuskim medijima ranije ovog tjedna.

To je eksplozija! Mnogo je prijetnji javnim osobama, predsjedniku republike, premijeru, nekoliko ministara, zamjenicima, učiteljima“, rekao je izvor.

Predsjednik Emmanuel Macron u međuvremenu je pozvao na pooštravanje propisa i reformu šengenskog sporazuma o otvorenoj granici Europske unije nakon što je otkriveno da je Brahim Aouissaoui ilegalno došao u Europu nakon što je morem stigao do talijanskog otoka Lampeduse.

Ne smijemo brkati borbu protiv ilegalne imigracije s terorizmom, ali moramo jasno gledati veze između ove dvije pojave“, rekao je Macron nakon sastanka u Parizu s austrijskim kancelarom Sebastianom Kurzom ovog tjedna.