Policija u francuskom gradu Nantes izrazila je nezadovoljstvo malim kaznama koje sudovi redovno daju ljevičarskim antifa militantima koji napadaju policiju na prosvjedima, što često rezultira ozbiljnim ozljedama službenika.

Iako je francuska vlada pozvala policiju da riješi problem nasilnih ljevičarskih izgrednika, policijski službenici iz Nantesa žale se na rad tamošnjeg tužiteljstva i suda koji izgrednicima određuju male kazne, a često ih puštaju i bez podizanja optužnice.

Policajac pod pseudonimom Sebastian, koji je dao intervju za Franceinfo i izjavio da ekstremisti skupine Black block redovno na prosvjedima i neredima gađaju njegove kolege bocama i kamenje, te ih fizički napadaju, opisao je kako sudovi i tužiteljstvo oslobađaju napadače.

Tužiteljstvo je spomenutog napadača pustilo zbog navodnog nedostatka dokaza. Mi smo bili u općem čudu. Unatoč tome što smo mi vidjeli tu osobu kako na nas baca boce, unatoč tome što je ta osoba to priznala, te da pripada skupini Black block, slučaj je jednostavno odbačen. I tako to traje već 10 do 12 godina u Nantesu. Oni se boje policije, bježe od nas, ali nije ih strah pravosuđa.

Naši policajci umorni su od takvog postupanja, previše je nepravde i blagonaklonosti prema izgrednicima od strane sustava, te nedostatak podrške sa viših instanci“, izjavio je nedavno predstavnik sindikata policije, otkrivši pritom da zbog toga sve više policajaca napušta službu.