Francuska poštanska služba odbija dostavljati pošiljke u pariška pregrađa zbog nasilja

Francuska dostavljačka služba Chronopost objavila je da više neće dostavljati pošiljke u pariško predgrađe Seine-Saint-Denis jer je to područje postalo preopasno za normalan rad.

Tvrtka je to objavila prošli tjedan, te će nadalje stanovnici tog predgrađa morati putovati da bi primili svoje pošiljke. Seine Saint-Denis, predgrađe koje je već dobilo epitet no-go zone, navodno je preopasno za rad dostavljača.

Oglas:

Iako je Chronopost, koji je u državnom vlasništvu, već odbijao dostavljati pošiljke u određene ulice, ovo je prvi put da su obustavili dostavu u čitavo područje.

Prošle godine, 51 dostavljač napadnut je prilikom obavljanja svog posla. Broj razbojstava u tom predgrađu porastao je za 40 posto u samo posljednje dvije godine, što zapravo nije niti čudno, s obzirom da je broj na razini čitave Francuske porastao za čak 60 posto.

Poštanski radnici nisu jedini koji doživljavaju napade u problematičnim pariškim predgrađima. Policija se stalno nalazi pod napadom lokalnih bandi, a samo u mjesecu srpnju je 900 automobila spaljeno u pariškim predgrađima.

Seine-Saint-Denis često je povezivan i s radikalnim islamistima. Prošlog tjedna francuski je predsjednik priznao da su pariška predgrađa postala „raj za islamiste“, te je obećao da će riješiti taj problem.

IZVORBreitbart