Francuska: Sirijski tražitelj azila nožem izbo trogodišnju djecu na izletu, troje u kritičnom stanju

Napadač je nožem izbo četvero male djece i dvoje odraslih u francuskom alpskom gradu u četvrtak prije nego što je uhićen, priopćila je policija.

Policija je rekla da su djeca stara samo tri godine i da je troje ozlijeđenih – dvoje djece i odrasla osoba – u teškom stanju. Drugo dvoje djece je “lakše ozlijeđeno”, rekla je policija.

Predsjednik Emmanuel Macron rekao je u tweetu da je osumnjičeni izveo “napad kukavičluka” i rekao da su ozlijeđeni “između života i smrti”.

Zastupnici u francuskom parlamentu prekinuli su raspravu kako bi održali minutu šutnje nakon vijesti o napadu.

Grupa vrtićke djece bila je na izletu pod nadzorom do jezera Annecy na jugu zemlje kada se napad dogodio u 9.45 ujutro po lokalnom vremenu, izjavila je francuska nacionalna policija za NBC News.

Policija je rekla da se napad dogodio u Le Pâquier d’Annecy, parku na sjevernoj strani jezera, koji ima dječje igralište i spektakularan pogled na jezero i okolne planine.

U početku su dali veći broj ozlijeđenih, ali su kasnije smanjili taj broj.

Ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin objavio je na Twitteru da je osumnjičenik “uhićen zahvaljujući vrlo brzoj intervenciji policije”.

Osumnjičenik je 31-godišnjak sirijskog podrijetla koji je tražio status izbjeglice u Francuskoj, a u travnju ga je dobio Švedske, ali motiv nije jasan, rekla je policija.