Francuska: Stanovnici izgradili zid ispred zgrade planirane za smještaj imigranata

© FACEBOOK/COLLECTIF SEMEAC
© FACEBOOK/COLLECTIF SEMEAC

Stanovnici grada Séméac na jugozapadu Francuske izgradili su zid oko ulaza nekorištenog hotela kako bi spriječili njegovu prenamjenu u prihvatilište za imigrante.

Prema riječima skupine koja je organizirala akciju gradnje zida, nekoliko desetaka lokalnih stanovnika tijekom noći je sagradilo zid dug 18 metara i visok 1,8 metara kako bi zapriječilo ulaz u bivši hotel Formule 1, prenosi Le Figaro.


Widget not in any sidebars

Prosvjednici navode kako lokalne vlasti nisu konzultirale stanovnike oko planiranog smještaja 85 imigranata u nekorištenoj zgradi.

Mi nismo protiv prihvata imigranata. Ali morate u obzir uzeti i stanovnike,“ rekao je Laurent Teixeira, glasnogovornik prosvjednika.

hotel
© FACEBOOK/COLLECTIF SEMEAC

Ništa nije planirano za svakodnevni život imigranata,“ dodao je ističući da će javne službe grada koji ima samo 5500 stanovnika biti dodatno opterećene novopridošlim stanovnicima.

Mnogi stanovnici dali su podršku izgradnji zida.

Bojimo se ovih ljudi [imigranata] i štete koju bi mogli nanijeti našoj zajednici,“ rekao je jedan od stanovnika. „Vjerujem da mnogi od nas dijele slično mišljenje.

Zanimljivo je da su akciju odobrile gradske vlasti. Zamjenik gradonačelnika, Philippe Baubay, izjavio je kako je izgradnja bila posve legalna.

Neke udruge te političari ipak su bili zaprepašteni. Tako je pro-komunistički političar Erick Barrouquere-Theil izjavio kako je zapanjen ovim prosvjedom.

Postojao je zid u Jerihonu, Berlinski zid, Trump je želio načiniti zid. Na moje zaprepaštenje, ovaj zid je izgrađen. To je gnusno i danas nema riječi kojima bi to opisao,“ izjavio je Barrouquere-Theil.

Autor: Tribun