Francuska uvela zakon prema kojem i za privatno izgovorene riječi možete biti kažnjeni

Freedom of Speech

Francuska vlada usvojila je zakon kojim privatno izrečene „provokacije, uvrede i klevete“ prema određenim grupama, na temelju rase, religije, spolnog identiteta, seksualne orjentacije,…., postaju kazneno djelo. Novi zakon uvelike će se temeljiti na uhođenju od strane doušnika i dojavljivanju sadržaja privatnih razgovora, a počinitelji ako budu proglašeni krivima, bit će suočeni s novčanim i zatvorskim kaznama ili „re-edukacijom“.

Francuska vlast već se odavno pobrinula da sankcionira subverzivne glasove koji se protive globalističkim nastojanjima i težnjama, no odsad više neće biti moguće iznositi svoj stav niti iza zatvorenih vrata.


Widget not in any sidebars

Novi zakon donesen je u polutajnosti, gotovo nijedan francuski medij nije izvjestio o tome, iako se radi o jednom od najvećih napada na slobodu govora u zapadnom svijetu.

Gotovo je sigurno da će ovaj zakon biti korišten za kažnjavanje slobodoumnih građana, bez velikog istraživanja glede toga je li to što su izjavili točno ili ne. Ako izjavite nešto uvredljivo ili kontroverzno u privatnom razgovoru, na društvenim mrežama, telefonskom razgovoru ili porukama, lako možete biti progonjeni i sankcionirani.

Čitava ideja zakona temelji se na dojavama doušnika bliskih „prekršitelju“. Nimalo ne bi bilo začuđujuće da vlast odluči financijski nagrađivati dojave o „problematičnim elementima“ u društvu.

Autor: Tribun