Francuska vlast zataškavala detalje o masakru u Parizu

2E7E565900000578-3332140-Horror_Inside_the_blood_smeared_hall_of_the_Bataclan_Theatre_whe-m-4_1448383468942

Francuska vlast nalazi se pred optužbama da je zataškavala podatke o barbarskom mučenju žrtava pariškog masakra u klubu Bataclan koji se zbio u studenom prošle godine.

U svjedočanstvu predočenom vladinom istražnom povjerenstvu stoji da su se teroristi iživljavali nad žrtvama, vadili oči, kastrirali žrtve i otvarali im utrobe prilikom masakra u klubu Bataclan gdje je ubijeno 89 osoba.

Kritičari vlasti tvrde da su informacije namjerno zataškavane kako bi se smanjila histerija nakon napada. Državni odvjetnik pak smatra da su te tvrdnje samo glasine, tvrdeći da na mjestu zločina nisu pronađeni noževi, te da su te ozljede nastale od šrapnela.

Tijela nisu predočena obiteljima jer su ondje obezglavljivali ljude, vadili im utrobe. Nekim ženama su genitalije probodene“, istražitelj je kazao povjerenstvu.

Predsjednik povjerenstva je odgovorio; „Potreseni smo ovim informacija koje nismo do sada čuli u medijima, otac jedne od žrtava poslao mi je kopiju pisma koje je poslao istražiteljima, sada ću ga ukratko citirati:

U slučaju smrti mog sina, na forenzičkom institutu u Parizu su mi rekli, što me je šokiralo, da su mu odrezani testisi i ugurani u njegova usta, te da mu je izvađena utroba. Kada sam ga vidio iza stakla kako leži na stolu, sa bijelom plahtom koja mu je pokrivala tijelo do vrata, psiholog se nalazio pored mene. Rečeno mi je da je to jedini prepoznatljivi dio njegovog profila. Kazali su mi da nema jednog oka te da mu je razrezana desna strana lica.

Državni odvjetnik priznao je da je upoznat da zastrašujućim ozljedama koje su nanesene žrtvama, ali je sugerirao da su nastale na drugi način. Nije doduše mogao objasniti kako su se mladićevi testisi mogli naći u njegovim ustima. Odgovorio je: „Moram naglasiti, kako bi se razjasnile stvari, da su neka tijela pronađena u Bataclanu bila izmasakrirana uslijed eksplozija i vatrenog oružja, do te mjere da je bilo teško rekonstruirati leševe. Drugim riječima, ozljede koje je otac poginulog mladića opisao u pismu, mogle su nastati uslijed pucnjave iz automatskih pušaka, eksplozija i krhotina koje su letjele.“

Na pitanje kako su mladićevi testisi mogli završiti u njegovim ustima, nije znao odgovor.

Unatoč navodnom cenzuriranju, dva dana nakon napada neke glasine o mučenjima pojavile su se u tisku. Mariesha Payne i njena prijateljica Christine Tudhope, koje su preživjele napad skrivajući se u podrumu cijela tri sata, kažu da su čule vriskove žrtava: „Znale smo da ljude muče u klubu jer su ljudi vrištali, ali nije se pucalo i to su bili pojedinačni vriskovi. Kada smo pobjegle, čovjek koji se nalazio na katu gdje se sve odvijalo kazao nam je da teroristi noževima ubadaju ljude u trbuh, te da bacaju eksploziv na njih. Bilo je užasno.“

Izvor: Breitbart