Francuska žandarmerija na plažama zbog problema s nasilnim imigrantima

Ovaj vikend francuska policija je u više navrata morala intervenirati na plažama u predgrađu Lyona zbog problema s agresivnim imigrantima.

Prema informacijama iz Le Progrèsa, oko 30 osoba napalo je par u automobilu. Potonji je, jer je odbio vratiti odvesti mlade imigrante u predgrađe Lyona, vidio kako osumnjičeni kucaju u njihov automobil prije nego što je izbila tučnjava. Vozač je lakše ozljeđen.

Nakon još jednog incidenta s voditeljem najma pedalina, situacija je na kraju dana ponovno izmakla kontroli nedaleko od gradske SNCF stanice. Prema žandarmeriji Rhône, pojedinci su propustili polazak posljednjih besplatnih prijevoza koji polaze za Lyon. Potom su odbili platiti svoje karte za vlak, a žandarmerija je bila prisiljena intervenirati.

Policija je zamolila da se pošalju dva autobusa po zakašnjele. Dok se čekao dolazak autobusa, zapaljena je živica. Na posebno raspoređenim transportima došlo je do novih sukoba. Policija je ponovno bila prisiljena intervenirati kako bi uspostavila mir među pojedincima. Konačno, dva autobusa su došla u pratnji žandarmerije do stanice Vaise u 9. okrugu Lyona.