Policijska postaja u francuskom gradu Vitry-sur-Seine napadnuta je ovaj tjedan molotovljevim koktelima i vatrometom, a policija je kasnije napadnuta dok je pokušavala progoniti osumnjičenike.

Napadi su se dogodili u ponedjeljak rano ujutro u predgrađu Pariza, policijska postaja napadnuta je raketama za vatromet i brojnim molotovljevim koktelima, a lokalno tužiteljstvo procjenjuje da je najmanje petnaest projektila ispaljeno u dvorište postaje.

Kada je policija pokušala progoniti napadače, oni su također bili ciljani i napadnuti, javlja televizija Franceinfo.

Ured tužitelja u Créteilu komentirao je incident, rekavši da se činilo kao “prava zasjeda” i da, iako nema prijavljenih šteta na policijskoj postaji, u napadu su pogođena najmanje tri policijska vozila, a tri policajca navodno su pretrpjela lakše ozljeđena.

Dvije osobe su nakon napada podvrgnute provjeri identiteta, ali nisu privedene, dok je treći muškarac koji je snimio napad uhićen, ali je kasnije pušten.

Snimka napada kasnije se pojavila na društvenim mrežama, a novinar Amaury Brelet objavio je snimku na svom Twitteru.

Prefekt pariške policije Laurent Nuñez izjavio je u utorak da je u tijeku operacija osiguranja policijske postaje nakon napada na zahtjev francuskog ministra unutarnjih poslova Geralda Darmanina te da će operacija trajati nekoliko dana.

Incident se dogodio samo dan prije još jednog napada u gradu Limogesu na policiju i vatrogasce koji je trajao oko četiri sata, a službenici su upali u zasjedu u jednoj od “osjetljivih” četvrti grada.

“Bila je to prava zasjeda, napadači su očito htjeli sukob”, rekao je izvor. Priča se da je desetak osoba napalo policajce molotovljevim koktelima i minobacačkim vatrometom. Na tom je području zapaljeno i nekoliko automobila.