Francuski generali optužili Macrona za izdaju zbog potpisivanja Marakeškog sporazuma

Foto: Jeff Mott

General Antoine Martinez uputio je otvoreno pismo francuskom predsjedniku, koje su supotpisala još desetorica generala, admiral i pukovnik, kao i bivši ministar obrane Sharles Millon, u kojem upozorava da je Macronovo potpisivanje Marakeškog sporazuma oduzelo dio suvereniteta Francuskoj, te izazvalo revolt ljudi, a Macronov potez nazvao je „izdajom nacije“.

Macrona je direktno optužio za „negiranje demokracije i izdaju protiv naroda“, zbog toga što nije dopustio da narod odluči želi li da Francuska potpiše takav sporazum.

Francuska država očito ne shvaća nemogućnost integracije tolikog broja ljudi, pored toga što se radi o potpuno različitim kulturama, oni su se posljednjih nekoliko desetljeća grupirali u područjima u kojima više ne vrijede zakoni Republike“, stoji u pismu, dodajući da „masovna imigracija briše francuske civilizacijske tekovine“.

Sporazum, koji je povodom prosvjeda u barem pet europskih zemalja, potpisale su 164 zemlje, uglavnom protivno volji svojih građana.

Marakeški sporazum deklarira da bi se neograničena masovna imigracija trebala smatrati ljudskim pravom, a kritika masovne imigracije bi se trebala tretirati kao govor mržnje.